Sposób przygotowania:
Pieczone roladki z udźca indykaETAP 1:
Wyjmujemy kości z udźca, następnie dzielimy wzdłuż aby uzyskać dwa płaskie części. Każdy z nich należy rozbić aż aby powstanie plaster mięsa. Kroimy cebulę w kostkę, marchewki należy zetrzeć na tarce.
Na patelni rozgrzewamy masło (1 łyżka), wrzucamy marchew, a następnie cebulę, i jeden przeciśnięty ząbek solimy oraz pieprzymy. Mięso również doprawiamy solą, papryką, pieprzem. Mięso smarujemy warstwą farszu z warzywami. Zwijamy wszystko w rulon, następnie należy związać nitką, a potem obsmażyć.
Kładziemy mięso w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy do bulionu ryż oraz keczup, doprawiamy kurkumą, solą do smaku. Kroimy w kostkę papryki i wrzucamy do ryżu, dodajemy przeciśnięty czosnek. Wszystkim należy zalać mięso. Przykryć folią aluminiową.
Piec około przez godziny w temp. 170 stopni. Podajemy danie w plastrach z ryżem.