peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Makaron z cukinią i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Błyskawiczne w przygotowaniu, soczyste i odświeżające danie - cudowne wspomnienie letnich dni. Spróbuj - nie będziesz żałować!

Makaron z cukinią i marchewką

Składniki:

Makaron z cukinią i marchewką

 

Sposób przygotowania:

Makaron z cukinią i marchewką
Cukinię i marchew myjemy. Marchew obieramy i oba warzywa kroimy w długie cienkie plastry - przy pomocy obieraczki do jarzyn.

Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w piórka.

Makaron gotujemy wg przepisu z opakowania - u mnie al dente.

Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy cukinię, marchewkę i zioła, doprawiamy solą i pieprzem - smażymy na małym ogniu ok 10 minut.

Odsączony makaron wrzucamy do warzyw (można dolać kilka łyżek wody z gotowania makaronu). Przez chwilką podgrzewamy mieszając - nakładamy na talerze.