Sposób przygotowania:
Makaron z cukinią i marchewką
Cukinię i marchew myjemy. Marchew obieramy i oba warzywa kroimy w długie cienkie plastry - przy pomocy obieraczki do jarzyn.
Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w piórka.
Makaron gotujemy wg przepisu z opakowania - u mnie al dente.
Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy cukinię, marchewkę i zioła, doprawiamy solą i pieprzem - smażymy na małym ogniu ok 10 minut.
Odsączony makaron wrzucamy do warzyw (można dolać kilka łyżek wody z gotowania makaronu). Przez chwilką podgrzewamy mieszając - nakładamy na talerze.
Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w piórka.
Makaron gotujemy wg przepisu z opakowania - u mnie al dente.
Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy cukinię, marchewkę i zioła, doprawiamy solą i pieprzem - smażymy na małym ogniu ok 10 minut.
Odsączony makaron wrzucamy do warzyw (można dolać kilka łyżek wody z gotowania makaronu). Przez chwilką podgrzewamy mieszając - nakładamy na talerze.