edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 986]

Indyk z cynamonem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie danie obiadowe dla jednej osoby. Jeśli ktoś lubi sos, może całość podlać wodą lub bulionem oraz zabielić kremówką lub mleczkiem kokosowym.

Indyk z cynamonem i pieczarkami

Składniki:

Indyk z cynamonem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Indyk z cynamonem i pieczarkami

1.

Indyk z cynamonem i pieczarkami
Pokrojonego kurczaka oprószyć przyprawami.

Pęczak ugotować według przepisu na opakowaniu.

Pieczarki oczyścić, pokroić na ćwiartki.

Opłukane i osuszone mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, papryką i czosnkiem, wrzucić na rozgrzany olej i obsmażyć.

2.

Indyk z cynamonem i pieczarkami
Do obsmażonego mięsa dodać oczyszczone pieczarki.

Oprószyć cynamonem, wymieszać i dodać pieczarki. Całość podlać sosem sojowym i dusić do miękkości.

Podawać z pęczakiem i sałatą skropioną oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

Tagi:

obiad danie indyk