Sposób przygotowania:
Pieczone roladki z indyka ze szpinakiem
Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, dodajemy mrożony szpinak i smażymy na wolnym ogniu do momentu odparowania wody ze szpinaku.
Do ostudzonego szpinaku dodajemy ser fetę oraz przeciśnięty ząbek czosnku, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem, całość dokładnie mieszamy.
Sznycle z indyka rozbijamy tłuczkiem, oprószmy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką.
Na każdy kawałek mięsa nakładamy porcję farszu i zwijamy roladki składając boki do środka.
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, wierzch posypujemy przyprawą do indyka, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.
Do ostudzonego szpinaku dodajemy ser fetę oraz przeciśnięty ząbek czosnku, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem, całość dokładnie mieszamy.
Sznycle z indyka rozbijamy tłuczkiem, oprószmy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką.
Na każdy kawałek mięsa nakładamy porcję farszu i zwijamy roladki składając boki do środka.
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, wierzch posypujemy przyprawą do indyka, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.