piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Pieczone ruloniki z szynki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przystawka pobudzi kubki smakowe

Pieczone ruloniki z szynki

Składniki:

Pieczone ruloniki z szynki

 

  • 5 plasterków szynki
  • 5 wykałaczek
  • 100 gram sera feta
  • odrobinę koperku
  • odrobina soli i pieprzu
  • 1 papryka konserwowa
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Pieczone ruloniki z szynki
Jajka rozkłucić w misce. Każdy plasterek szynki obtoczyć w rozkłuconym jajku z jednej i z drugiej strony. Przygotować w misce farsz farsz.Ser feta rozdrobnić widelcem,dodając 1 stołową łyżkę śmietany,odrobinę drobno posiekanego koperku i przyprawić na koniec pieprzem i solą.Odrobinę farszu nałożyć na plasterek szynki i rozsmarować. Szynkę zawinąć w rulonik.Żeby nam się nie odwinął należy przekuć rulonik szynki wykałaczką.Piec w piekarniku nagrzanym do 185 stopni 25-35 minut.