Sposób przygotowania:
Wątróbka z jabłkami i papryką
Wątróbkę czyścimy, myjemy i osuszamy z wody. Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy w sporą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa smażymy na maśle przez około 5 minut, odstawiamy. W międzyczasie kroimy wątróbkę w kostkę i obsypujemy mąką.
Na drugą patelnie wlewamy olej i smażymy wątróbkę przez kilka minut, przekładamy do warzyw i wlewamy wodę. Dusimy razem przez 10 minut. Jabłka myjemy i obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na mniejsze kawałki, dokładamy do wątróbki. Dusimy razem przez chwilę i doprawiamy do smaku.
Na drugą patelnie wlewamy olej i smażymy wątróbkę przez kilka minut, przekładamy do warzyw i wlewamy wodę. Dusimy razem przez 10 minut. Jabłka myjemy i obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na mniejsze kawałki, dokładamy do wątróbki. Dusimy razem przez chwilę i doprawiamy do smaku.