Sposób przygotowania:
Pieczone szaszłyki
Polędwiczki z kurczaka opłukujemy wodą i osuszamy. Następnie przekładamy do miski, dosypujemy przyprawy, porwany na drobne części rozmaryn i wlewamy olej.
Mieszamy dokładnie tak aby mięso pokryło się równo przyprawami i olejem. Przykrywamy miskę woreczkiem i wstawiamy do lodówki na min. 2 godziny.
Rozgrzewamy piekarnik. Mięso wyjmujemy z lodówki i nabijamy je na patyczki jak harmonijkę.
Gotowe szaszłyki układamy na blaszce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Co 10 minut wyjmujewmy szaszłyki z piekarnika i obracamy aby równomiernie upiekły się z każdej strony. Podajemy jeszcze gorące ze świeżymi warzywami. Smacznego.
Mieszamy dokładnie tak aby mięso pokryło się równo przyprawami i olejem. Przykrywamy miskę woreczkiem i wstawiamy do lodówki na min. 2 godziny.
Rozgrzewamy piekarnik. Mięso wyjmujemy z lodówki i nabijamy je na patyczki jak harmonijkę.
Gotowe szaszłyki układamy na blaszce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Co 10 minut wyjmujewmy szaszłyki z piekarnika i obracamy aby równomiernie upiekły się z każdej strony. Podajemy jeszcze gorące ze świeżymi warzywami. Smacznego.