Sposób przygotowania:
Mielone Eli z makaronem i sosem dyniowymprzygotowanie mielonych

Mięso mielone włożyć do miski. Czerstwą bułkę zalać wodą. Miękką bułkę odcisnąć z wody i dodać do mięsa. Dodać cebulę, czosnek, jajko, przyprawę do mielonego i majeranek. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
przygotowanie mielonych cd

Z masy mięsnej formować owalne kotlety.
przygotowanie mielonych cd

Na talerz wsypać bułkę tartą i obtoczyć kotlety mielone.
przygotowanie mielonych cd

Na patelni rozgrzać olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
przygotowanie makaronu i sosu

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Wyłożyć makaron na talerze, polać sosem i ułożyć kotlety mielone. Smacznego!
Sos dyniowy jest w moich przepisach.
gusia1000