Sposób przygotowania:
Bakłażany faszerowane kurczakiem i camembertem
Bakłażany dokładnie umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół. Miąższ w środku ponacinać w kratkę nie przecinając skórki. Tak przygotowane bakłażany oprószyć w środku solą i zostawić na kilkanaście minut aby puściły sok.
Po tym czasie bakłażany osuszyć papierowym ręcznikiem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec do miękkości ok 25 minut, 180 C.
W międzyczasie pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Oprószyć solą ziołowa i usmażyć na odrobinie oleju, wystudzić. Podsmażone mięso przełożyć do miski. Dodać starty ser żółty oraz miąższ z jednego upieczonego bakłażana. Całość dokładnie wymieszać.
Farszem napełnić upieczone połówki bakłażanów. Camembert pokroić na małe kawałki i ułożyć na wierzchu. Bakłażany ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiec aż ser się rozpuści ok 10 minut. Podawać na ciepło.
Po tym czasie bakłażany osuszyć papierowym ręcznikiem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec do miękkości ok 25 minut, 180 C.
W międzyczasie pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Oprószyć solą ziołowa i usmażyć na odrobinie oleju, wystudzić. Podsmażone mięso przełożyć do miski. Dodać starty ser żółty oraz miąższ z jednego upieczonego bakłażana. Całość dokładnie wymieszać.
Farszem napełnić upieczone połówki bakłażanów. Camembert pokroić na małe kawałki i ułożyć na wierzchu. Bakłażany ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiec aż ser się rozpuści ok 10 minut. Podawać na ciepło.
SylaUla
skuter5
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
mocsłodkości