Sposób przygotowania:
Udka pieczone
Udka myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, przekładamy do miski i wsypujemy sól, słodką paprykę, sól cebulową, przyprawę do kurczaka, pieprz.
Udka nacieramy przyprawami i odstawiamy na 30 minut.
Czosnek obieramy z łusek i kroimy na kawałki, wkładamy do rękawa do pieczenia i dodajemy przyprawione udka. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 45 minut.
Następnie rozcinamy rękaw i dopiekamy jeszcze przez 10 minut.
Upieczone udka razem z sosem przekładamy do garnka i dolewamy śmietankę i wodę, zagotowujemy.
Udka nacieramy przyprawami i odstawiamy na 30 minut.
Czosnek obieramy z łusek i kroimy na kawałki, wkładamy do rękawa do pieczenia i dodajemy przyprawione udka. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 45 minut.
Następnie rozcinamy rękaw i dopiekamy jeszcze przez 10 minut.
Upieczone udka razem z sosem przekładamy do garnka i dolewamy śmietankę i wodę, zagotowujemy.