ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Schab nadziany słoniną wędzoną z szybkowara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Schab nadziewany wędzoną słoniną w przyprawie do wołowiny na warzywach w szybkowarze jest bardzo delikatny, miękki, soczysty, do pieczywa najlepsze mięso.

Schab nadziany słoniną wędzoną z szybkowara Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab nadziany słoniną wędzoną z szybkowara

 

  • schab bez kości 1,5 kg,
  • słonina wędzona 20 dag,
  • przyprawa do wołowiny 1 opakowanie,
  • smalec 1 łyżka,
  • marchew 2 duże,
  • por 2 sztuki,
  • woda 1 szklanka

Sposób przygotowania:

Schab nadziany słoniną wędzoną z szybkowara
Świeży schab bez kości opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, zrobić cienkim, długim, ostrym nożem "tunel", do środka włożyć-upchać kawałki słoniny wędzonej.

Mocno i dobrze natrzeć przyprawą do wołowiny, zawinąć w folię i schować do lodówki na całą noc.

Marchew obrać i pokroić w kostkę, porę drobno pokroić.

W garnku szybkowara na smalcu podsmażyć warzywa, dodać schab, wlać wodę i po zasyczeniu pary w szybkowarze gotować z 40 minut, w szybkowarze schab wystudzić, kroić na porcje do pieczywa.
Schab nadziany słoniną wędzoną z szybkowara
Mocno natarty schab ze słonią zostawić w lodówce na całą noc.
Schab nadziany słoniną wędzoną z szybkowara
Warzywa w szybowarze podsmażyć na smalcu.

Tagi:

schab mięso