Sposób przygotowania:
Schab nadziany słoniną wędzoną z szybkowara
Świeży schab bez kości opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, zrobić cienkim, długim, ostrym nożem "tunel", do środka włożyć-upchać kawałki słoniny wędzonej.
Mocno i dobrze natrzeć przyprawą do wołowiny, zawinąć w folię i schować do lodówki na całą noc.
Marchew obrać i pokroić w kostkę, porę drobno pokroić.
W garnku szybkowara na smalcu podsmażyć warzywa, dodać schab, wlać wodę i po zasyczeniu pary w szybkowarze gotować z 40 minut, w szybkowarze schab wystudzić, kroić na porcje do pieczywa.
Mocno i dobrze natrzeć przyprawą do wołowiny, zawinąć w folię i schować do lodówki na całą noc.
Marchew obrać i pokroić w kostkę, porę drobno pokroić.
W garnku szybkowara na smalcu podsmażyć warzywa, dodać schab, wlać wodę i po zasyczeniu pary w szybkowarze gotować z 40 minut, w szybkowarze schab wystudzić, kroić na porcje do pieczywa.