redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Pieczone warzywa korzeniowe z dipem ziołowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pieczone warzywa korzeniowe, z odrobiną przypraw, czosnkiem i przepysznym dipem przygotowanym z twarożku Mój Ulubiony to zdrowa i lekka przekąska.

Pieczone warzywa korzeniowe z dipem ziołowym

Składniki:

Pieczone warzywa korzeniowe z dipem ziołowym

 

  • 1 kg warzyw korzeniowych (marchew, pasternak, pietruszka, seler)

 

 

  • 2 czerwone cebule

 

  • kilka gałązek tymianku

 

  • oliwa

 

 

 

  • dip:
  • 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony

 

  • 1/2 pęczka natki pietruszki

 

  • 1/2 pęczka drobnego szczypiorku

 

 

  • listki z dwóch gałązek tymianku

 

  • 50 g oliwy

 

Sposób przygotowania:

Pieczone warzywa korzeniowe z dipem ziołowym
Warzywa obrać, pokroić na większe kawałki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Obłożyć tymiankiem i piec ok 40 minut w 180 st. C. Serek rozetrzeć z solą i oliwą. Zioła drobno posiekać, dodać do serka, doprawić pieprzem, dokładnie wymieszać i podawać do upieczonych warzyw.

Tagi:

dip sosy