Sposób przygotowania:
Spaghetti bolognese podwójnie pomidoroweETAP 1:
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Świeże pomidory parzymy, ściągamy skórkę, miąższ kroimy w kostkę.
ETAP 2:
Na patelnię wrzucamy mięso, smażymy, doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką mieloną.
ETAP 3:
Dodajemy bulion, pomidory z puszki i pomidory świeże. Podgrzewamy, aż sos się zredukuje do optymalnej konsystencji. Sos doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką, oregano i bazylią.
W międzyczasie gotujemy makaron spaghetti. Odrobinę wody z makaronu dodajemy do sosu. Ugotowany i odsączony makaron rozkładamy na talerze, polewamy sosem bolognese, posypujemy startym parmezanem.