Sposób przygotowania:
Duszony szaszłyk z łososia :
Pokroić łososia w kostkę ( 8 kawałków ).Ziemniaki obrać .Warzywa i rybę posypać przyprawą do grilla i skropić olejem. Namoczyć 2 patyczki do szaszłyków . Nabijać na patyczki na przemian rybę, cukinię, papryki, cebulki przekrojone w ćwiartki , pieczarki .Posypać jeszcze raz przyprawami .W dużym szkle żaroodpornym ułożyć ziemniaki, a na nich szaszłyki .Zamknąć szczelnie .Wstawić do zimnego piekarnika i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 * C przez 1 godzinę .Ostatnie 15 minut odkryte .
Jest inny od tych pieczonych - w zasadzie bardziej przypomina gotowany na parze -tyle , ze odkrycie w ostatniej fazie pozwala na lekkie odparowanie soku który wydzielił sie z ziemniaków i warzyw .
Jest inny od tych pieczonych - w zasadzie bardziej przypomina gotowany na parze -tyle , ze odkrycie w ostatniej fazie pozwala na lekkie odparowanie soku który wydzielił sie z ziemniaków i warzyw .
Sarenka
msewka
iwi69