Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Duszony szaszłyk z łososia :

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Delikatny ,, parowany " szaszłyk z łososia z warzywami .

Duszony szaszłyk z łososia :

Składniki:

Duszony szaszłyk z łososia :

 

 

Sposób przygotowania:

Duszony szaszłyk z łososia :
Pokroić łososia w kostkę ( 8 kawałków ).Ziemniaki obrać .Warzywa i rybę posypać przyprawą do grilla i skropić olejem. Namoczyć 2 patyczki do szaszłyków . Nabijać na patyczki na przemian rybę, cukinię, papryki, cebulki przekrojone w ćwiartki , pieczarki .Posypać jeszcze raz przyprawami .W dużym szkle żaroodpornym ułożyć ziemniaki, a na nich szaszłyki .Zamknąć szczelnie .Wstawić do zimnego piekarnika i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 * C przez 1 godzinę .Ostatnie 15 minut odkryte .
Jest inny od tych pieczonych - w zasadzie bardziej przypomina gotowany na parze -tyle , ze odkrycie w ostatniej fazie pozwala na lekkie odparowanie soku który wydzielił sie z ziemniaków i warzyw .