Sposób przygotowania:
Szaszłyki z ziemniaczkami i mizerią
Dzień wcześniej przygotowuję mięso.Boczek chudy kroję w plastry .Karczek kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Boczek i mięso posypuję przyprawami , wstawiam do lodówki na całą noc. Następnego dnia plastry boczku, kroję na mniejsze kawałki.Karczek też przecinam na mniejsze kawałki. Pieczarki płuczę, kroję na połówki.Paprykę kroję na małe kawałki. Cebulę kroję też na mniejsze części. Cebulę, paprykę,pieczarki posypuję małą ilością jarzynki.Na patyczki nabijam na przemian wszystkie składniki szaszłyków. Szaszłyki wkładam do piekarnika i opiekam około 20 minut. Gdy szaszłyki są gotowe podaję je z gotowanymi ziemniakami i mizerią. Życzę smacznego.
elzbieta8960
kasiunia.1981