Sposób przygotowania:
Pieczone ziemniaki
Ziemniaczki skrobiemy i myjemy. Następnie kroimy w cząstki i oprószamy przyprawą, mieszamy. Potem polewamy olejem i jeszcze raz mieszamy.
Przekładamy do naczynia do pieczenia, wyrównujemy i przykrywamy folią aluminiową.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni pod przykryciem.
Następnie zdejmujemy folię oraz mieszamy drewnianą łyżką i ponownie wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni bez przykrycia.
Przekładamy do naczynia do pieczenia, wyrównujemy i przykrywamy folią aluminiową.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni pod przykryciem.
Następnie zdejmujemy folię oraz mieszamy drewnianą łyżką i ponownie wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni bez przykrycia.