Sposób przygotowania:
Pieczone ziemniaki w bułce tartej z koprem
Ziemniaki obrać, umyć.
Większe sztuki pokroić w ćwiartki, mniejsze na pół.
Gotować w wodzie z dodatkiem 1 łyżki soli przez 10 min.
Odcedzić, susząc w garnku dodać masło, przyprawę do ziemniaków, bułkę tartą oraz koper.
Potrząsać garnkiem parokrotnie do pokrycia każdego ziemniaka dodatkami.
Wyłożyć ziemniaki na blaszkę, piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
Większe sztuki pokroić w ćwiartki, mniejsze na pół.
Gotować w wodzie z dodatkiem 1 łyżki soli przez 10 min.
Odcedzić, susząc w garnku dodać masło, przyprawę do ziemniaków, bułkę tartą oraz koper.
Potrząsać garnkiem parokrotnie do pokrycia każdego ziemniaka dodatkami.
Wyłożyć ziemniaki na blaszkę, piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
SylaUla
Martyna12
Zapewniam że wychodzą pyszne ;) Zgadza się lub jako dodatek do dania głównego :)