Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Pieczone ziemniaki w bułce tartej z koprem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatne w środku, chrupiące z wierzchu, pieczone ziemniaki o maślanym smaku z świeżym koprem i bułką tartą. Świetne jako dodatek do mięs i sałat lub podane z ulubionym sosem.

Pieczone ziemniaki w bułce tartej z koprem

Składniki:

Pieczone ziemniaki w bułce tartej z koprem

 

Sposób przygotowania:

Pieczone ziemniaki w bułce tartej z koprem
Ziemniaki obrać, umyć.

Większe sztuki pokroić w ćwiartki, mniejsze na pół.

Gotować w wodzie z dodatkiem 1 łyżki soli przez 10 min.

Odcedzić, susząc w garnku dodać masło, przyprawę do ziemniaków, bułkę tartą oraz koper.

Potrząsać garnkiem parokrotnie do pokrycia każdego ziemniaka dodatkami.

Wyłożyć ziemniaki na blaszkę, piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 200st.