Sposób przygotowania:
Pieczone ziemniaki z twarogiem
Przepis zaczęrpnęłam kiedyś z jakiegoś bloga, niestety teraz nie pamiętam jego nazwy.. Przepis nieco został zmieniony, stąd też pozwoliłam go sobie dodać :)
Na początku ziemniaki bardzo dokładnie szorujemy, następnie wkładamy do piekarnika i przez 60 minut pieczemy w temp 180*. W tym czasie przygotowujemy sos - do miseczki przekładamy jogurt, przeciskamy obrany czosnek i dodajemy nieco soli, pieprzu i bazylii - dokładnie mieszamy. Zimniaki wyjmujemy z piekarnika, delikatnie kroimy na pół i układamy wnętrzem do góry. Twaróg kroimy w grubą kostkę - układamy na ziemniakach. całość polewamy sosem czosnkowym, dekorujemy siekanym szczypiorkiem oraz rzeżuchą.
Na początku ziemniaki bardzo dokładnie szorujemy, następnie wkładamy do piekarnika i przez 60 minut pieczemy w temp 180*. W tym czasie przygotowujemy sos - do miseczki przekładamy jogurt, przeciskamy obrany czosnek i dodajemy nieco soli, pieprzu i bazylii - dokładnie mieszamy. Zimniaki wyjmujemy z piekarnika, delikatnie kroimy na pół i układamy wnętrzem do góry. Twaróg kroimy w grubą kostkę - układamy na ziemniakach. całość polewamy sosem czosnkowym, dekorujemy siekanym szczypiorkiem oraz rzeżuchą.