dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Pieczonka najlepsza

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna wędlina wieprzowa. Można serwowac na ciepło porcje do obiadu, mozna też na zimno jako dodatek do kanapek

Pieczonka najlepsza

Składniki:

Pieczonka najlepsza

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczonka najlepsza
Schab myjemy i osuszamy np papierowym ręcznikiem. W moździerzu ucieramy kumin i kolendrę z olejem oraz ze sporą szczypta soli i pieprzu. Powstałą papka przyprawową nacieramy mięso. Schab do lodówki na dobę. Po tym czasie schab wkładamy do rękawa do pieczenia, zaciskamy ipieczemy 60-70 min w160st.

Tagi:

beza schab bezy