michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Pieczony schab do kanapek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszny soczysty schab do kanapek

Pieczony schab do kanapek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczony schab do kanapek

 

  • 1 KG schab
  • majernek
  • Sól
  • pieprz
  • smalec
  • 1 główka cebula
  • przyprawa do mięs

Sposób przygotowania:

Pieczony schab do kanapek
Schab umyć, usunąć tłuszcz oraz tkankę łączną, następnie delikatnie go osuszyć ręcznikiem papierowym.

Schab natrzeć solą, pieprzem majerankiem oraz przyprawą do mięsa. Odstawić na 24 godziny, po tym czasie wyjąć schab z lodówki. Na patelni rozgrzać smalec wrzucić schab i mocno go zrumienić pod koniec smażenia dodać pokrojoną cebule, piekarnik rozgrzać do 180 stopni, schab zawinąć w folie wstawić do piekarnika na godzinę następnie wyjąć schab i pokroić w plastry.
Pieczony schab do kanapek
Schab umyć
Pieczony schab do kanapek
oczyścić z tłuszczu oraz błonek