Sposób przygotowania:
Pieczony schab do kanapek
Schab umyć, usunąć tłuszcz oraz tkankę łączną, następnie delikatnie go osuszyć ręcznikiem papierowym.
Schab natrzeć solą, pieprzem majerankiem oraz przyprawą do mięsa. Odstawić na 24 godziny, po tym czasie wyjąć schab z lodówki. Na patelni rozgrzać smalec wrzucić schab i mocno go zrumienić pod koniec smażenia dodać pokrojoną cebule, piekarnik rozgrzać do 180 stopni, schab zawinąć w folie wstawić do piekarnika na godzinę następnie wyjąć schab i pokroić w plastry.
Schab natrzeć solą, pieprzem majerankiem oraz przyprawą do mięsa. Odstawić na 24 godziny, po tym czasie wyjąć schab z lodówki. Na patelni rozgrzać smalec wrzucić schab i mocno go zrumienić pod koniec smażenia dodać pokrojoną cebule, piekarnik rozgrzać do 180 stopni, schab zawinąć w folie wstawić do piekarnika na godzinę następnie wyjąć schab i pokroić w plastry.