Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pieczony schab na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pieczony, długo marynowany schab na kanapki.

Pieczony schab na kanapki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczony schab na kanapki

 

  • 1,3 kg schabu bez kości
  • 1 opakowanie marynaty do mięs klasycznej
  • 4 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Pieczony schab na kanapki
Do oleju dodać wyciśnięty czosnek, wsypać marynatę. Wszystko dokładnie wymieszać. Przygotowaną marynatą natrzeć schab. Mięso w marynacie przykryć folią i odstawić na 24 godziny do lodówki. W połowie marynowania (po ok. 12 godzinach) mięso przewrócić na drugą stronę. Zamarynowane mięso przełożyć do naczynia do zapiekania, polać marynatą, w której się marynowało. Piec 1,5 godziny w 180 stopniach. Upieczony schab ostudzić i kroić w cienkie plasterki.
Pieczony schab na kanapki
Marynata klasyczna wymieszana z olejem i czosnkiem.
Pieczony schab na kanapki
Schab natarty przygotowaną marynatą i odstawiony do lodówki.
Pieczony schab na kanapki
Zamarynowany schab przełożony razem z marynatą do naczynia do zapiekania.