Sposób przygotowania:
Pieczony schab na kanapki
Do oleju dodać wyciśnięty czosnek, wsypać marynatę. Wszystko dokładnie wymieszać. Przygotowaną marynatą natrzeć schab. Mięso w marynacie przykryć folią i odstawić na 24 godziny do lodówki. W połowie marynowania (po ok. 12 godzinach) mięso przewrócić na drugą stronę. Zamarynowane mięso przełożyć do naczynia do zapiekania, polać marynatą, w której się marynowało. Piec 1,5 godziny w 180 stopniach. Upieczony schab ostudzić i kroić w cienkie plasterki.
![Pieczony schab na kanapki Pieczony schab na kanapki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczony-schab-na-kanapki-123960.jpg)
![Pieczony schab na kanapki Pieczony schab na kanapki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczony-schab-na-kanapki-123961.jpg)
![Pieczony schab na kanapki Pieczony schab na kanapki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczony-schab-na-kanapki-123962.jpg)