eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1534]

Pieczonki Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo fajny przepis.Każdy dostaje swoją porcję w pakieciku .

Pieczonki Eli

Składniki:

Pieczonki Eli

 

  • 1kapusta biała
  • 6 ziemniaków
  • 2 buraki
  • 2 marchewki
  • 3 cebule
  • 30 dkg boczku wędzonego
  • 2 duże piersi kurczaka(ugotowane w bulionie)
  • czosnek,sól,pieprz
  • folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

Pieczonki Eli
Z kapusty zdjąć 6 dużych liści,zciąć gruby nerw.Wszystkie składniki pokroić w plastry.Na każdy liść kłaść ziemniaki,cebulę,kurczaka,buraki,czosnek,ziemniaki,cebulę,boczek,czosnek,marchew kurczaka,ziemniaki.Każdą warstwę(oprócz boczku)lekko posolić i popieprzyć.Zwinąć liście jak gołąbki,zawinąć w folię aluminiową i piec na grillu około 40 minut( sprawdzić czy już gotowe,jeśli nie,piec dłużej).Smacznego!Składniki dla 6 osób.