joanna3

joanna3

Szef Kuchni
[Przepisów: 38]

Pieczony boczek w słoikach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo łatwe przygotowanie. Zapach pieczonego boczku i smak powstałej galaretki połakomi niejedno podniebienie.

Pieczony boczek w słoikach

Składniki:

Pieczony boczek w słoikach

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczony boczek w słoikach
Boczek kroimy w grube plastry i pionowo wkładamy do pękatych słoików.Do każdego słoika dodajemy przyprawy i zalewamy wodą do połowy słoika. Zakręcamy i pieczemy w piekarniku 1 godz.na blaszce zalanej z wodą. studzimy w piekarniku. Na następny dzień czynność powtarzamy piekąc słoiki pół godziny. Po ostudzeniu sprawdzamy szczelność wieczek przekręcając słoiki do góry dnem.