Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso na kiełbasę gotowane w słoiku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Takie mięso w słoiczkach długo się przechowuje i jest pyszne

Mięso na kiełbasę gotowane w słoiku

Składniki:

Mięso na kiełbasę gotowane w słoiku

 

  • 2 kg mięsa mielonego mieszanego,(wieprzowe i wołowe)
  • 3 ząbki czosnku,
  • pieprz,
  • sól,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 0,5 szklanki wody,
  • 30 dag boczku

 

Sposób przygotowania:

Mięso na kiełbasę gotowane w słoiku
Mięso włożyć do miski, dodać przemielony w maszynce boczek, zmiażdżony czosnek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wlać wodę. Bardzo dokładnie wymieszać. Masą mięsną napełnić umyte i wyparzone słoiczki do 3/4 wysokości, zakręcić zakrętki, włożyć do garnka z zimną wodą i gotować na wolnym ogniu przez min. 3 godziny.

Tagi:

mięso