Sposób przygotowania:
Pieczony chlebek ziołowyI
1. Wszystkie składniki na masę ziołową, przekładamy do blendera i blendujemy 3 minuty. Masę przekładamy do naczynia i odstawiamy na bok.
II
2. Mąkę wsypujemy do miski. Wlewamy wodę rozrobioną z drożdżami, wsypujemy cukier, sól, wlewamy olej i wyrabiamy ciasto.
3. Ciasto przekładamy na blat oprószony mąką i rozwałkowujemy prostokąt 30cm na 40 cm.
III
4. Ciasto smarujemy masą ziołową i kroimy w podłużne pasy 5 cm.
IV
5. Następnie zwijamy w harmonikę i układamy w tortownicy wysmarowanej masłem. Odstawiamy na dziesięć minut.
6. Po tym czasie pieczemy 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 ° C.
V
7. Chlebek gotowy.
8. Smacznego.
lukrowanepierniczki