Sposób przygotowania:
Pieczony halibut w sosie słodko-kwaśnymETAP 1:

Rybę dzielimy na porcje, przyprawiamy z obu stron solą, owijamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 20 minut.
ETAP 2:

W międzyczasie przygotowujemy sos.
Marchewkę i paprykę myjemy i kroimy w kostkę.
ETAP 3:

Warzywa smażymy do miękkości na oleju.
ETAP 4:

Łączymy ze sobą składniki sosu: wodę, sos sojowy , olej, ketchup, koncentrat pomidorowy, sok z cytryny i szczyptę soli.
ETAP 5:

Sos wlewamy do garnka z warzywami. Podgrzewamy, aż sos się zredukuje i zagęści.
ETAP 6:
Upieczonego halibuta polewamy sosem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
robaczek