eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Spaghetti Eli z pulpetami w sosie grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam sos z mrożonych podgrzybków ze śmietaną i podałam ze spaghetti i pulpetami z dorsza czarnego z koperkiem.

Spaghetti Eli z pulpetami w sosie grzybowym

Składniki:

Spaghetti Eli z pulpetami w sosie grzybowym

makaron

  • 1 opakowanie makaronu spaghetti - 500 g

sos

dodatki

  • koperkowe pulpety z dorsza

Sposób przygotowania:

Spaghetti Eli z pulpetami w sosie grzybowym

przygotowanie sosu

Spaghetti Eli z pulpetami w sosie grzybowym
Lekko rozmrożone grzyby pokroić na kawałki.

Podgrzybki lekko rozmrozić i pokroić na mniejsze kawałki.

przygotowanie sosu cd

Spaghetti Eli z pulpetami w sosie grzybowym
Obrane z łupinek cebule pokroić w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie sosu cd

Spaghetti Eli z pulpetami w sosie grzybowym
Cebulę smażyć na rozgrzanym oleju z pulpetów.

Na patelni rozgrzać olej ze smażenia pulpetów, dodać cebulę i chwilę smażyć.

przygotowanie sosu cd

Spaghetti Eli z pulpetami w sosie grzybowym
Podgrzybki dodać do cebuli i razem smażyć.

Do podsmażonej cebuli dodać podgrzybki i razem smażyć około 5 minut.

przygotowanie sosu cd

Spaghetti Eli z pulpetami w sosie grzybowym

Do grzybów z cebulą wlać śmietanę, przyprawić solą, pieprzem i zagotować. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu i zagotować.

przygotowanie dania

Spaghetti Eli z pulpetami w sosie grzybowym

Makaron spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Rozłożyć makaron na talerze, polać sosem i dodać pulpety. Od razu podawać.

Smacznego!