Sposób przygotowania:
Spaghetti Eli z pulpetami w sosie grzybowymprzygotowanie sosu
Podgrzybki lekko rozmrozić i pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie sosu cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie sosu cd
Na patelni rozgrzać olej ze smażenia pulpetów, dodać cebulę i chwilę smażyć.
przygotowanie sosu cd
Do podsmażonej cebuli dodać podgrzybki i razem smażyć około 5 minut.
przygotowanie sosu cd
Do grzybów z cebulą wlać śmietanę, przyprawić solą, pieprzem i zagotować. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu i zagotować.
przygotowanie dania
Makaron spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Rozłożyć makaron na talerze, polać sosem i dodać pulpety. Od razu podawać.
Smacznego!