Sposób przygotowania:
Halibut w chrupiącej panierce
Filety z halibuta przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny.
Jajko rozmącamy np. na głębokim talerzu, dodajemy łyżkę mleka.
Do drugiego naczynia przesypujemy mąkę pszenną, do kolejnego bułkę tartą.
Filety z halibuta obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
Obsmażamy krótko na oleju, a następnie przekładamy do formy do pieczenia.
Jajko rozmącamy np. na głębokim talerzu, dodajemy łyżkę mleka.
Do drugiego naczynia przesypujemy mąkę pszenną, do kolejnego bułkę tartą.
Filety z halibuta obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
Obsmażamy krótko na oleju, a następnie przekładamy do formy do pieczenia.
Pieczemy 10-15 minut w 190 st.C. Podajemy z ulubionymi dodatkami.