Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1360]

Halibut w chrupiącej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Halibut to zdrowa i pożywna ryba zawierająca cenne kwasy omega-3 oraz pełnowartościowe białko. Halibuta można przyrządzić m.in. w bardzo prosty i szybki sposób, w chrupiącej panierce.

Halibut w chrupiącej panierce

Składniki:

Halibut w chrupiącej panierce

 

Sposób przygotowania:

Halibut w chrupiącej panierce
Filety z halibuta przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. 

Jajko rozmącamy np. na głębokim talerzu, dodajemy łyżkę mleka.

Do drugiego naczynia przesypujemy mąkę pszenną, do kolejnego bułkę tartą.

Filety z halibuta obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.

Obsmażamy krótko na oleju, a następnie przekładamy do formy do pieczenia. 
Pieczemy 10-15 minut w 190 st.C. Podajemy z ulubionymi dodatkami.