Sposób przygotowania:
Pieczony łosoś imbirowy
Rybę umyc dokładnie pod bieżącą woda o osuszyc papierowym ręcznikiem.
Imbir obrać, zetrzec na tarce ok 1 łyżkę.
Starty imbir wymieszac z 2łyzkami oliwy.
Z cytryny wycisnąć sok i 2 łyzki soku dodac do imbiru z oliwą.
Łososia oprószyc sola i pieprzem oraz natrzec imbirową marynatą.
Odłozyc rybe na godzinę do zamarynowania.
Rybę owinąć w papiloty z folii aluminiowej.
piec 30 min w 180st.
Ostrożnie otwierac papiloty.
Podawac np z ziemniakami
Imbir obrać, zetrzec na tarce ok 1 łyżkę.
Starty imbir wymieszac z 2łyzkami oliwy.
Z cytryny wycisnąć sok i 2 łyzki soku dodac do imbiru z oliwą.
Łososia oprószyc sola i pieprzem oraz natrzec imbirową marynatą.
Odłozyc rybe na godzinę do zamarynowania.
Rybę owinąć w papiloty z folii aluminiowej.
piec 30 min w 180st.
Ostrożnie otwierac papiloty.
Podawac np z ziemniakami