gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Pieczony schab w ketchupie, miodzie i ziołach

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczony schab w ketchupie, miodzie i ziołach to świetna propozycja na kanapki. Polecam wypróbowanie przepisu.

Pieczony schab w ketchupie, miodzie i ziołach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczony schab w ketchupie, miodzie i ziołach

 

Sposób przygotowania:

Pieczony schab w ketchupie, miodzie i ziołach
Ketchup mieszamy z miodem, ziołami i przyprawami.

Następnie smarujemy dokładnie kawałek schabu i pozostawiamy w lodówce na minimum 2 godziny.

Po tym czasie wykładamy mięso do naczynia żaroodpornego.

Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.

Następnie zdejmujemy folie i pieczemy jeszcze 15-20 minut aż się ładnie zarumieni.

Podajemy na ciepło lub zimno.

Smacznego ;)
Pieczony schab w ketchupie, miodzie i ziołach
Następnie smarujemy dokładnie kawałek schabu i pozostawiamy w lodówce na minimum 2 godziny.
Pieczony schab w ketchupie, miodzie i ziołach
Po tym czasie wykładamy mięso do naczynia żaroodpornego.