dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Schab w majeranku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 170
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczony schab w aromatycznym majeranku. Można podawać na ciepło z kaszą lub ziemniakami lub na zimno jako dodatek do kanapek.

Schab w majeranku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab w majeranku

 

Sposób przygotowania:

Schab w majeranku
Schab płuczemy i osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Oliwę mieszamy z solą, pieprzem i majerankiem. Mięso dokładnie nacieramy powstałą pastą. 

Czosnek obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Mięso przekładamy do miski. Okładamy czosnkiem i liśćmi laurowymi. 

Owijamy folią i wkładamy do lodówki na całą noc. Następnie mięso przekładamy do rękawa foliowego. Pieczemy w 190 stopniach ok 1 - 1,5 godziny do miękkości.

Smacznego!
Schab w majeranku
Schab dokładnie nacieramy pastą majerankową.

Tagi:

schab mięso