Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Pieczony schab w plasterkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zapieczony schab w plastrach

Pieczony schab w plasterkach

Składniki:

Pieczony schab w plasterkach

 

  • 0,5 kg schabu
  • sól, pieprz
  • papryka słodka i ostra
  • tymianek
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Pieczony schab w plasterkach
Schab pokroić w plastry i delikatnie rozbic je tłuczkiem. Każdy plaster natrzeć oliwką, a następnie posypac solą, pieprzem, papryką słodką i ostra oraz tymiankiem. Ułożyć na blasze i przykryć blache dokładnie folia aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 stopni i piec do miękkości. Podawać z ziemniakami i świeżą sałatą.

Tagi:

schab