Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki ze schabu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z pieczarkami i papryką, pasujące niemal z każdym dodatkiem a ich smak rozpływa się w ustach.

Roladki ze schabu

Składniki:

Roladki ze schabu

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze schabu

I

Roladki ze schabu

1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.

2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzywa dodaje drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę czerwoną, doprawia pieprzem oraz solą. Po usmażeniu farsz studzę, łączę z żółtym serem, startym na tarce o dużych oczkach.

3. Farsz nakładam na środek każdego kawałka mięsa.

II

Roladki ze schabu

3. Farsz nakładam na środek każdego kawałka mięsa.

III

Roladki ze schabu

4. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w bułce tartej, moczę w jajku i ponownie obtaczam w bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony

IV

6. Gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
7. Smacznego