Sposób przygotowania:
Roladki ze schabuI
![Roladki ze schabu Roladki ze schabu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-ze-schabu-592506.jpg)
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzywa dodaje drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę czerwoną, doprawia pieprzem oraz solą. Po usmażeniu farsz studzę, łączę z żółtym serem, startym na tarce o dużych oczkach.
3. Farsz nakładam na środek każdego kawałka mięsa.
II
![Roladki ze schabu Roladki ze schabu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-ze-schabu-592507.jpg)
3. Farsz nakładam na środek każdego kawałka mięsa.
III
![Roladki ze schabu Roladki ze schabu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-ze-schabu-592508.jpg)
4. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w bułce tartej, moczę w jajku i ponownie obtaczam w bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony
IV
6. Gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
7. Smacznego