Marzyp

Marzyp

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Pieczony wjeniec z warzywami w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Całej rodzinie bardzo smakuje to danie ,bo czuć różne smaki.

Pieczony wjeniec z warzywami w sosie

Składniki:

Pieczony wjeniec z warzywami w sosie

 

  • 1.500g mąki
  • 2.Woda
  • 3.Pieczarki(2szt.)
  • 4.Szynka(1 plaster)
  • 5.Ser
  • 6.Ogórek kiszony(1szt.)
  • 7.Miód
  • 8.Olej
  • 9.Starty imbir
  • 10.Jajko

Sposób przygotowania:

Pieczony wjeniec z warzywami w sosie
Krok 1.Z mąki wody i jajka zrób ciasto na pizze. Zawiń je w folię kuchenną następnie włóż do lodówki na 20 min. Krok 2.Pokrój w kostkę:szynkę, ser, pieczarki i ogórka. Krok 3.Zrób dresing z miodu, imbiru, wody i oleju. Krok 4.Wyjmij ciasto z lodówki. Krok 5.Rozciągnij ciasto dłońmi na okrągły placek.Dresing rozsmaruj pędzlem po cieście.Nałóż szynkę, ser, pieczarki i ogórek. Krok 6.Zrób pakunek z ciasta. Ruchem okrężnym zrób zakrętasy dla ozdoby. Krok 7.Po wierzchu rozsmaruj jajko i piecz aż się zarumieni na złoto-brązowo.