A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Piegus

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo delikatne i puszyste ciasto na deser,dzieci polubią je na 100%

Piegus

Składniki:

Piegus

 

  • 1 szklanka maku
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 7 białek
  • 0,5 kostki margaryny
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Piegus
Białka ubić na sztywną pianę,stopniowo dodawać w trakcie miksowania cukier,mak,mąkę z proszkiem i rozpuszczoną margarynę.Piec w temperaturze 190*,przez 45 minut.Zimne polać lukrem i udekorować ziarenkami maku. Smacznego.

Tagi:

mak