kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Piegus

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Moje ciasto Piegus.......

Piegus

Składniki:

Piegus

 

  • 1 kostka margaryny
  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. maku
  • 1 szkl. mleka
  • 1 i 1/2 szkl. cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jajka

 

Sposób przygotowania:

Piegus
Mleko zagotuj z margaryną i ostudź. Żółtka utrzyj z cukrem dodaj mąkę i proszek. Wlej mleko z margaryną i wsyp mak. Ubij białka na sztywno i delikatnie wymieszaj z ciastem. Przelej ciasto do wysmarowanej blachy i upiecz. Po upieczenie można posypać cukrem pudrem.
Smacznego!;-)

Tagi:

jajko jajka mak