Sposób przygotowania:
Piegusek
1. KASIĘ utrzeć z żółtkami i cukrem.
2. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
3. Dodać czyszczony mak i dalej ucierać.
4. Wlać mleko, a na koniec dodać pianę ubitą na sztywno z białek. Delikatnie wymieszać, i przelać do formy posmarowanej KASIĄ.
5. Pies około 40 minut w piekarniku na grzanym do 180-200 stopni Celsiusza.
Smacznego
2. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
3. Dodać czyszczony mak i dalej ucierać.
4. Wlać mleko, a na koniec dodać pianę ubitą na sztywno z białek. Delikatnie wymieszać, i przelać do formy posmarowanej KASIĄ.
5. Pies około 40 minut w piekarniku na grzanym do 180-200 stopni Celsiusza.
Smacznego