Sposób przygotowania:
Pieguski z groszkami czekoladowymi
Miękkie masło miksuję z przesianym cukrem pudrem. Do masy wbijam jajko, mieszam dokładnie. Mąkę przesiewam z sodą i proszkiem do pieczenia, wsypuję do maślanej masy. Do ciasta dodaję czekoladowe groszki, mieszam delikatnie łyżką.
Z masy formuję kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Układam kuleczki na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blasze. Piekę ciasteczka około 10-15 minut w nagrzanym do 180*C piekarniku aż pieguski ładnie się zarumienią.
Z masy formuję kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Układam kuleczki na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blasze. Piekę ciasteczka około 10-15 minut w nagrzanym do 180*C piekarniku aż pieguski ładnie się zarumienią.