Sposób przygotowania:
„Pieguski” z płatków kukurydzianych
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Dodać jajko, ubić.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i pokruszonymi płatkami kukurydzianymi, dodać do ciasta.
Rodzynki sparzyć, osuszyć, dodać do masy, wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Dużą łyżką nakładać ciasto na blachę, zostawiając odstępy między ciastkami.
Piekarnik rozgrzać do 180°C. Blachę wstawić do gorącego piekarnika, piec 20-25 minut.
Dodać jajko, ubić.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i pokruszonymi płatkami kukurydzianymi, dodać do ciasta.
Rodzynki sparzyć, osuszyć, dodać do masy, wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Dużą łyżką nakładać ciasto na blachę, zostawiając odstępy między ciastkami.
Piekarnik rozgrzać do 180°C. Blachę wstawić do gorącego piekarnika, piec 20-25 minut.