Sposób przygotowania:
Pierniczki świąteczne
Na stolnicę wsypujemy mąkę, dodajemy do niej sodę. Robimy dołek , i dodajemy miód ( jak nie jest płynny to wpierw rozpuszczamy w rondelku ) .
Następnie dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto.
Po kawałku odrywać ciasto, rozwałkować na grubość mniej więcej pół cm. i wyciskamy pierniczki z foremek ;)
Pierniczki włożyć do natłuszczonej blachy i pieczemy ok 15 minut .
Ozdabiamy kto jak lubi :) Najlepiej smakują z polewą czekoladową ;)
Oczywiście każda ozdoba ma swój urok :)
Smacznego
Następnie dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto.
Po kawałku odrywać ciasto, rozwałkować na grubość mniej więcej pół cm. i wyciskamy pierniczki z foremek ;)
Pierniczki włożyć do natłuszczonej blachy i pieczemy ok 15 minut .
Ozdabiamy kto jak lubi :) Najlepiej smakują z polewą czekoladową ;)
Oczywiście każda ozdoba ma swój urok :)
Smacznego