Sposób przygotowania:
Piernik z budyniem
W małym garnku wymieszać przesianą mąkę z cukrem, kakao, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, sodę. Oddzielić żółtka od białek. Do składników dodać żółtka i dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę i dodać do ciasta. Gotową masę na piernik wlać do foremki 20 x 20. Pienik wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy 50 minut w temperaturze 180 C. Po ostudzeniu przekroić na dwie części i przygotować masę. Masę do piernika przygotować z budyniu i galaretki. Najpierw przygotować budyń według przepisu na opakowaniu i galaretkę. Chłodny budyń zmiksować z tężejącą galaretką. Po czy wlać na dolną część piernika i odstaw do lodówki na godzinę. Po czym przykryć górną część piernika gdy masa budyniowa stężeje na dolnej części piernika. Przed podaniem posyp cukrem pudrem