lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierniki z piwem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 40
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pierniki nabrały korzennego smaku z lekką nutą karmelu .

Pierniki z piwem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierniki z piwem

 

  • 75 g margaryny do pieczenia
  • 200 g cukru
  • 150 ml piwo Książęce czerwony lager o ciepłej nucie karmelu i lekkiej goryczki
  • 200 g miodu lipowego
  • 600 g mąki tortowej
  • 2 jaja
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Opakowanie przyprawy do pierników
  • Skórka otarta z połowy pomarańczy

Sposób przygotowania:

Pierniki z piwem
1. Do garnka wkładam margarynę, cukier ,piwo i miód rozpuszczam wszystko . 2. Do miski wsypuje mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. 3. Dodaje przyprawę do pierników całą i skórkę otartą z pomarańczy . 4. Teraz dodaję do sypkich składników letnią margarynę i jaja roztrzepane zagniatam ciasto. 5. Wkładam do lodówki na noc . 6. Na drugi dzień wałkuje ciasto na pół centymetra i wykrawam różne kształty robię dziurkę słomką do picia potem będą na choinkę . 7. Pierniczki układam na papierze do pieczenia i piekę 15 minut w 170 stopniach . 8. Po upieczeniu pierniki są pyszne wzbogacone smakiem piwa Książęcego .
Pierniki z piwem
Do garnka wkładam margarynę, cukier ,piwo i miód rozpuszczam wszystko .
Pierniki z piwem
Do miski wsypuje mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Pierniki z piwem
Dodaje przyprawę do pierników całą i skórkę otartą z pomarańczy . Teraz dodaję do sypkich składników letnią margarynę i jaja roztrzepane zagniatam ciasto.
Pierniki z piwem
Na drugi dzień wałkuje ciasto na pół centymetra i wykrawam różne kształty robię dziurkę słomką do picia potem będą na choinkę .