Sposób przygotowania:
Piernikowe choinki
Z misce łączymy miód z cukrem. Dodajemy jajko i śmietanę. Suche składniki przesiewamy do miski. Łączymy zawartość obu misek i zagniatamy ciasto. Wałkujemy ciasto na niecały cm i wycinamy gwiazdki lub kwiatuszki, po jednym dużym, 2 średnich i 2 małych. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę i pieczemy.
Przygotowujemy lukier i rozpuszczoną czekoladę. Przekładamy pierniczki. Układamy kolejno duży na to trochę czekolady lub lukru, dwa średnie i dwa małe ( po między nimi czekolada bądź lukier). Przechowujemy w szczelnym pudełeczku.
Przygotowujemy lukier i rozpuszczoną czekoladę. Przekładamy pierniczki. Układamy kolejno duży na to trochę czekolady lub lukru, dwa średnie i dwa małe ( po między nimi czekolada bądź lukier). Przechowujemy w szczelnym pudełeczku.