Sposób przygotowania:
Piernikowe pyszności
Należy przygotować niezbędne składniki na ciasteczka i na choineczki. Sparzyć wrzątkiem jajka. Mąkę przesiać na drobnym sicie, następnie dosypać przyprawę do piernika, imbir i cynamon, można dodać przyprawy korzenne wedle uznania. Następnie należy, wymieszać mąkę z przyprawami, zrobić w wgłębienie, dodać margarynę, którą należy razem posiekać margarynę ze składnikami. Dodać miód zagnieść składniki, a następnie schłodzić w lodówce. Wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć na oprószoną mąką stolnice a następnie rozwałkować ciasto na grubość około 0,5 cm następnie za pomocą foremek gwiazdek wykrawać ciasteczka, można również wykrawać ciasteczka w dowolnych kształtach , następnie układać je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury około 180 stopni C. Gwiazdeczki układać od największej do najmniejszej i sklejać lukrem spożywczym. Można dekorować ciasteczka wedle uznania.