Sposób przygotowania:
Pierogi curry z kolorowym farszem
Farsz : Marchew i cebulę obrać, umyć i pokroić w kosteczkę razem z różyczkami brokuła i papryką. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju, i wrzucić umytą, osuszoną i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Chwilę smażyć i dodać pozostałe składniki, dodać przyprawy i smażyć prawie do miękkości. Na koniec ewentualnie doprawić, dodać natkę i wsypać kaszę mannę, farsz wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
Ciasto : Mąkę przesiać do miski, dodać curry i sól i wymieszać po czym wlać wodę i olej i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto wałkować na cienkie placki, za pomocą foremki lub innego naczynia wycinać kółka o średnicy 10 cm ( może być inna ), nakładać porcje farszu i zlepiać pierogi. Układać je na ściereczce i przykryć aby nie wysychały. Zagotować wodę w garnku z odrobiną soli i wrzucać pierogi, gotować kilka minut od wypłynięcia. Ugotowane pierogi można podać okraszone z ulubioną surówką.
Ciasto : Mąkę przesiać do miski, dodać curry i sól i wymieszać po czym wlać wodę i olej i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto wałkować na cienkie placki, za pomocą foremki lub innego naczynia wycinać kółka o średnicy 10 cm ( może być inna ), nakładać porcje farszu i zlepiać pierogi. Układać je na ściereczce i przykryć aby nie wysychały. Zagotować wodę w garnku z odrobiną soli i wrzucać pierogi, gotować kilka minut od wypłynięcia. Ugotowane pierogi można podać okraszone z ulubioną surówką.