Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pierogi z mięsem z kurczaka i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pierogi z mięsem i ananasem to smaczne i sycące danie.

Pierogi z mięsem z kurczaka i kukurydzą

Składniki:

Pierogi z mięsem z kurczaka i kukurydzą

 

  • 1 kg kurczaka
  • sól,
  • 1 łyżeczka curry
  • 0,5 kg mąki
  • 0,5 szklanki gorącej wody
  • 1 łyżka oleju
  • 1 żółtko,
  • 1/2 ananasa
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 2 marchewki
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem z kurczaka i kukurydzą
Kurczaka umyć, pokroić, włożyć do wrzącej osolonej wody, dodać marchewkę, odrobinę pieprzu i ugotować. Mięso obrać i wraz z marchewką, ananasem i kukurydzą przemielić przez maszynkę. Włożyć do miski, dodać przyprawę curry, sól i pieprz, wymieszać. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać żółtka, olej i gorącą wodę, zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, szklanką wycinać krążki, nakładać farsz składać na pół i dokładnie zlepiać brzegi. Gotować w osolonej wodzie około 6-7 minut od wypłynięcia na powierzchnię.