Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Pierogi pieczone z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pierogi pieczone bez jajek

Pierogi pieczone z kapustą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi pieczone z kapustą

 

  • 20 dag kiszonej kapusty
  • 2 cebule
  • szczypta soli i pieprzu
  • olej do smażenia
  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 10 dag masła
  • szczypta soli
  • 2 dag drożdży
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka cukru

 

Sposób przygotowania:

Pierogi pieczone z kapustą
Kapustę kiszoną opłukać i odcisnąć. Cebule obrać ,umyć i pokroić w kosteczkę. Zasmażyć na oleju dodając kapustę kiszoną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz ostudzić. Mleko podgrzać, wsypać drożdze i cukier. Pozostawić rozczyn do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, szczyptę soli oraz dodać masło. Następnie wlać rozczyn. Wszystko dokładnie zagnieść. W razie potrzeby dosypać mąkę. Ciasto rozwałkować i wykrawać krążki. Układać na środek farsz i zlepiać pierogi. Układać na blaszce i piec ok 15-20 minut.
Pierogi pieczone z kapustą
Wszystkie składniki na farsz połączyć ze soba i zasmażyć
Pierogi pieczone z kapustą
Wszystkie składniki na ciasto zagnieśc i rozwałkować
Pierogi pieczone z kapustą
Uformować pierogi z kapusta i piec w piekarniku