gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Pierogi serowo-truskawkowe 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pierogi na słodko, oczywiście podałam przykładową proporcję

Pierogi serowo-truskawkowe 2

Składniki:

Pierogi serowo-truskawkowe 2

 

  • 0,5 kg mąki
  • ciepła woda
  • sól
  • 0,5 kg twarogu
  • truskawki z kompotu
  • 2 serki homogenizowane truskawkowe
  • cukier

Sposób przygotowania:

Pierogi serowo-truskawkowe 2
Z mąki, ciepłej wody i soli ugnieć ciasto na pierogi, rozwałkuj i powycinaj krążki. Przygotuj farsz; ser zmiel w maszynce na miałko, przez maszynkę przepuść również odsączone truskawki, połącz z serkami homogenizowanymi. Dokładnie wymieszaj masę i dodaj cukru wedle smaku. Uważaj by masa nie była za rzadka, użyj dobrego twarogu dobrze odciśniętego z serwatki. Nadziewaj krążki ciasta farszem i sklejaj brzegi. Gotuj w osolonym wrzątku z odrobiną oleju.

Tagi:

pierogi danie