Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Pierogi z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W sezonie pełnym owoców na moim stole nie może zabraknąć tego pysznego dania na słodko czyli pierogów z truskawkami. Doskonałe na obiad lub podwieczorek na pewno ucieszą małych smakoszy.

Pierogi z truskawkami

Składniki:

Pierogi z truskawkami

ciasto

nadzienie

dodatkowo

  • 400 ml wody

Sposób przygotowania:

Pierogi z truskawkami
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Mąkę, 100 ml wody, jajko zagniatamy.

Z ciasta forujemy kule. Wałkujemy. Z ciasta wycinamy krążki na środku, którego układamy truskawkę (jeśli duża to pół).

Zagniatamy brzegi. 400 ml wody zagotowujemy z olejem. Do gotującej wody wrzucamy pierogi.

Gotujemy około 5 minut. Pierogi możemy podać ze śmietana lub słodkim sosem.