Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Pierogi Wandzi

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Całkiem inny farsz, a smak super!

Pierogi Wandzi

Składniki:

Pierogi Wandzi

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 udko z kurczaka
  • 40 dag wątróbki drobiowej
  • 2-3 cebule
  • 2,5 szkl mąki
  • 1 jajko
  • olej, pieprz, sól,

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi Wandzi
Z mąki, ciepłej wody, jajka, odrobiny soli, 1 łyżeczki oleju wyrobić ciasto na pierogi. Mięso i wątróbkę ugotować z przyprawą warzywną (ja daję Kucharka). Ostudzić i zemleć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju.Część odłożyć do okraszenia. Wymieszać z farszem.Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym. Formować pierogi. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować ok 2 minut od wypłynięcia.